Pošta Srbije - Opstruiran sastanak predstavnika poslovodstva sa Sindikatom Sloga

10.10.2022.

Opstruiran sastanak predstavnika poslovodstva sa sindikatom Sloga

Željko Veselinović, narodni poslanik, zloupotrebio je danas funkciju narodnog poslanika i na nasilan način pokušao da uđe na zakazani sastanak predsednika Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Pošta Srbije” Boriše Šarenca sa predstavnicima sindikata Sloga.

S obzirom da je sastanak imao za temu unapređenje položaja radnika i planove Pošte Srbije, ulazak mu je onemogućen, nakon čega je nasilno ušao u šalter salu Glavne pošte, i sa predstavnicima sindikata Sloga seo na pod i razvio transparent. Sa njima je ušla i grupa novinara, a nakon „poziranja” za fotografisanje, napustili su prostorije Pošte.

Očigledno je da je pojavljivanje poslanika Željka Veselinovića politički motivisano i instruirano. Ovakvi postupci ne doprinose ugledu Pošte Srbije, narušavaju poslovni ugled i procese, te ih iz ovih razloga poslovodstvo Pošte Srbije najoštrije osuđuje.

Kao odgovorno rukovodstvo koje redovno održava sastanke sa svim sindikatima koji predstavljaju i reprezentativno i nereprezentativno članstvo, smatramo da ovakvi neprimereni postupci malog sindikata sa svega nekoliko desetina članova, narušavaju i štete ugledu i svemu što su radnici Pošte Srbije stvorili u prethodnih godinu i po dana. Duboko smo uvereni da ova manja grupa neće uspeti da sputa i omete veliku većinu koja želi da Pošta Srbije postane moćna i jaka kompanija.