Pošta Srbije - Pošta se pridružila akciji „Sport u škole”

21.10.2022.

Pošta se pridružila akciji „Sport u škole”

JP „Pošta Srbije”, kao društveno-odgovorna nacionalna kompanija, podržala je akciju Saveza za školski sport Srbije i nadležnih ministarstava za besplatno bavljenje sportom dece od 1. do 4. razreda osnovne škole – „Sport u škole” kojoj se danas pridružila i OŠ „Dragojlo Dudić” iz Beograda.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević naglasio je da jedan od pravaca Poštinog društveno odgovornog rada predstavlja i posvećenost zdravom životu i pravilnom psihofizičkom razvoju mladih, što je i jedna od ključnih funkcija sporta.

„Ideja oko koje smo se ujedinili sa organizatorima akcije „Sport u škole” jeste vraćanje sporta deci na način da je svima ravnopravno dostižan. Verujem da bavljenje sportom ne bi trebalo da bude privilegija, već mogućnost za svu decu i zato će Pošta Srbije pomoći da se besplatne sportske aktivnosti dovedu u škole. Želimo da na taj način podržimo decu u ostvarenju njihovih sportskih ambicija, ali pre svega da im pribiližavanjem sporta omogućimo pravilan razvoj i kvalitetno druženje sa vršnjacima. Našoj zemlji su potrebni jaki i kvalitetni ljudi, a sport je jedan od najboljih načina da mladi to i postanu“, rekao je Zoran Đorđević.

Početku akcije „Sport u škole” u OŠ „Danilo Dudić” u Beogradu prisustvovao je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, kao i predstavnici Opštine „Zvezdara”. Goste je pozdravila direktorka škole Daniela Pavić.

Projekat „Sport u škole” realizuje se već nekoliko godina, a sprovodi ga Savez za školski sport Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i brojnih partnera među kojima su i Opština „Zvezdara” i organizacija „Sportstars”, a od danas i Pošta Srbije.