Pošta Srbije - Pošta Srbije i Maskom predstavili monografiju „100 godina Duška Radovića”

26.10.2022.

Pošta Srbije predstavila kapitalnu monografiju „100 godina Duška Radovića”

JP „Pošta Srbije”, kao društveno odgovorna nacionalna kompanija, podržala je objavljivanje kapitalnog dela „100 godina Duška Radovića”, koje je danas svečano predstavljeno na Poštinom štandu na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Podrškom ovom kapitalnom izdanju, koje je u izdanju Maskoma (Mascom) priredila Zorica Hadžić, Pošta se pridružuje obeležavanju stogodišnjice rođenja Duška Radovića i naporima izdavača da njegovo delo približi najširoj čitalačkoj publici i stručnoj javnosti.

Osmišljena u saradnji sa Milošem Radovićem, monografija posvećena Dušku Radoviću, pored njegovih do sada neobjavljenih tekstova, beležaka i crteža, sadrži i njegovu privatnu i poslovnu prepisku, svedočenja njegovih bliskih prijatelja i saradnika, kao i skeniranu arhivsku i drugu građu (crteže, pisma, razglednice, nacrte, crtice i slično). Matija Bećković, kojeg za Duška vezuje dugogodišnje iskreno prijateljstvo, u knjizi se pojavljuje kao narator čije pripovedanje povezuje prikupljenu građu.

Na promociji koja je održana na štandu Pošte Srbije u Areni Hale 1, pored priređivača Zorice Hadžić, o knjizi su govorili akademik Matija Bećković, Miloš Janković, v.d. predsednika Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, Brana Milunov, novinarka i dugogodišnja saradnica Duška Radovića, i Emina Peruničić u ime izdavača – kompanije Maskom.

Posetiocima 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, monografija „100 godina Duška Radovića” biće ekskluzivno dostupna samo na štandu Pošte Srbije u Areni Hale 1.