Pošta Srbije - Pošta Srbije kandidat za domaćina kongresa Svetskog poštanskog saveza

27.10.2022.

Pošta Srbije kandidat za domaćina kongresa Svetskog poštanskog saveza

U okviru podnošenja kandidature Republike Srbije za održavanje vanrednog kongresa Svetskog poštanskog saveza (SPS) 2023. godine u Beogradu, Pošta Srbije je u sedištu Saveza u Bernu priredila svečani prijem, na kome je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević predstavio Republiku Srbiju kao kandidata za domaćina vanrednog kongresa.

Na skupu kojem je prisustvovalo više od 300 delegata iz celog sveta, obratili su se generalni direktor Svetskog poštanskog saveza Masahiko Metoki, ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji Goran Bradić i Zoran Đorđević, kao domaćin skupa i šef delegacije Republike Srbije.

Đorđević je ovom prilikom podsetio prisutne da je Srbija jedan od osnivača Svetskog poštanskog saveza, a Beograd grad širokog i otvorenog srca i dobar domaćin. Istakao je da se Beograd odavno dokazao i kao vrlo uspešan organizator različitih međunarodnih skupova – od političkih do ekonomskih, i dodao da će sve članice Saveza imati priliku da se u to uvere ukoliko se vanredni kongres naredne godine bude održao u Republici Srbiji.

U sedištu Svetskog poštanskog saveza ove nedelje zaseda Administrativni savet, a u cilju pripreme zemalja članica za predstojeći vanredni kongres 2023. godine, održana je i konferencija o poštanskoj regulativi, radi  širenja informacija i razmene iskustava i najboljih praksi i unapređenja dijaloga o otvaranju Svetskog poštanskog saveza za šire aktere u poštanskom sektoru.