Pošta Srbije - Kreativna radionica braće Zamurović i Istoka Pavlovića na štandu Pošte

29.10.2022.

Kreativna radionica braće Zamurović i Istoka Pavlovića na štandu Pošte

Svetski poznati fotografi Ivan i Bojan Zamurović i ekspert u oblasti digitalnih komunikacija Istok Pavlović, održali su na štandu Pošte Srbije na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga radionicu kreativne produkt fotografije mobilnim telefonom. Posetioci sajma su danas bili u prilici da  potpuno besplatno nauče kako da uz pomoć bilo kojeg mobilnog telefona, nezavisno od kvaliteta kamere, nauče kako da naprave svetske fotografije.

Braća Ivan i Bojan Zamurović istakli su da je ovo prvi put da organizuju radionicu uživo, budući da su svoje znanje do sada zainteresovanima uvek prenosili preko kurseva i svoje internet platforme. „Pre par godina napravili smo kurs stok fotografije koji je doživeo zaista ogroman uspeh, a jedno od najčešćih pitanja je bilo da li je za dobre fotografije potrebna skupa oprema. Zbog toga smo došli na ideju da razvijemo metod pomoću kojeg svako može da napravi predivne, kreativne fotografije samo pomoću mobilnog telefona. Metod koji smo razvili nije baziran na tehničkim mogućnostima kamere, već se trudimo da polaznike naučimo kako da osmisle kreativni koncept tako da fotografija izgleda „skupo“ bez obzira čime je napravljena“, poručili su Zamurovići.

Istok Pavlović, kao jedan od osnivača onlajn platforme za učenje digitalnog marketinga Masterboks i kreator mnogih viralnih kampanja, učesnicima radionice objasnio je kako da predstave proizvod koji se fotografiše tako da kupcima bude što primamljiviji. Posetioci štanda Pošte Srbije bili su u prilici da čuju kako da pronađu inspiraciju, kako da budu kreativni, kako da podese svetlo i telefon i koliko je važna kompozicija elemenata, a naučene tehnike primenili su na licu mesta uz pomoć saveta ovih globalno priznatih umetnika, čije fotografije koriste neke od najpoznatijih kompanija na svetu.

Ovom radionicom Pošta Srbije nastavila je uspešnu saradnju sa braćom Zamurović, koji su ove godine kreirali poštansku marku koja je predstavljala Srbiju na prestižnom takmičenju PostEvrope za najlepšu marku Evrope, a pored toga, njihove fotografije nalaze se i na nekim od poštinih novodizjniranih telegrama.