Pošta Srbije - Početak saradnje sa Amazonom

2.11.2022.

Početak saradnje sa Amazonom

Poslovodstvo Pošte Srbije održalo je danas sastanak sa predstavnicima kompanije Amazon u Privrednoj komori Srbije. Zoran Đorđević, v.d. direktora JP „Pošta Srbije”, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Kostić, razgovarali su sa predstavnicima ove globalno poznate kompanije o potencijalnoj saradnji i predstavili poslovanje Pošte Srbije.

Na sastanku je razgovarano o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima. Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a. Između ostalog, na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ova američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma. Konferencija se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji. Više od 160 regionalnih kompanija danas je bilo u prilici da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama.