Pošta Srbije - Đorđević sa belgijskim konzulom o mogućnostima šire saradnje

9.11.2022.

Đorđević sa belgijskim konzulom o mogućnostima šire saradnje

Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, i Tomas Mas, konzul i savetnik u Ambasadi Belgije u Beogradu, upriličili su susret i razmenili mišljenja o široj saradnji Pošte i Ambasade Belgije.

Na sastanku u sedištu Preduzeća, Đorđević je konzula Masa upoznao sa kandidaturom Pošte Srbije za domaćina PostEvrope 2024. godine. Razgovarano je i o mogućnostima da Pošta Srbije u okviru svoje delatnosti, preduzme potrebne aktivnosti da se građanima Belgije koji žive u Srbiji omogući da ostvare biračko pravo na narednim belgijskim izborima 2024.

Razvoj inovativnih usluga i informaciono-komunikacionih tehnologija, implementacija „zelenih” rešenja, reforma poslovanja i segment društvene odgovornosti, polja su velikih mogućnosti za širenje saradnje, na kojima se mogu razvijati platforme za razmenu ili transfer znanja, ocenjeno je na sastanku.

Đorđević i Mas zaključili su i da bi susret predstavnika javnih poštanskih operatora dveju zamalja, čiju organizaciju bi pomogla Ambasada Belgije, bio od koristi za definisanje oblasti od zajedničkog interesa i utvrđivanje novih poslovnih prilika i projekata u delatnosti, na obostranu dobrobit.