Pošta Srbije - Kreće Poštin nagradni konkurs „Pismo Božić Bati”

20.11.2022.

Kreće Poštin nagradni konkurs „Pismo Božić Bati”

Nagradni literarni i likovni konkurs Pošte Srbije „Pismo Božić Bati” počinje 21. novembra i traje do 31. decembra 2022. godine. Ove godine pozivamo svu decu uzrasta do 12 godina iz cele Srbije da u susret prazničnim danima opišu, nacrtaju, naslikaju, dočaraju i pokažu nam svu svoju kreativnost na temu Božićno jutro.

Na konkursu učestvuju likovni i literarni radovi, bez ograničenja u tehnici izvođenja i broju poslatih radova. Učešće mladih autora može biti pojedinačno ili kolektivno – preko predškolskih i školskih ustanova koje pohađaju.

Radove je potrebno slati na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs „Pismo Božić Bati”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Podatke o autoru – ime i datum rođenja autora, adresa, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresa roditelja/staratelja, potrebno je navesti na poleđini pojedinačnog rada. Na poleđini grupnog rada navodi se naziv, adresa, grad/mesto, kontakt telefon i imejl adresa ustanove ili vaspitača/učitelja, odeljenje ili vaspitna grupa, kao i broj dece koja su učestvovala u izradi. Uz sve radove, neophodno je priložiti izjave o saglasnosti za korišćenje i obradu podataka o autorima za potrebe konkursa od strane Pošte Srbije (izjave mogu biti i rukom pisane).

Radove će ocenjivati Komisija koju čine književnici Miloš Janković, v.d. predsednika Upravnog odbora Udruženja književnika Srbije, Jasmina Malešević i Grozdana Lalić, i istaknuti dizajneri, likovni i grafički umetnici Pošte Srbije.

Pošta Srbije izabraće i proglasiti pobednike – po šest najboljih autora u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji, i dodeliti tri specijalne nagrade. Ovoga puta nagrade su vredni vaučeri za tehniku, sportsku odeću, obuću i drugu sportsku opremu.

Rezultati konkursa biće objavljeni 14. januara 2023, uz naknadnu svečanu dodelu nagrada pobednicima. Nagrađeni radovi biće prikazani i na izložbi u PTT muzeju u Beogradu.

Uslovi nagradnog konkursa i obrasci izjava o saglasnosti dostupni su na sajtu Pošte Srbije, možete ih videti ovde. Za dodatne informacije na raspolaganju je imejl adresa marketing.posta.