Pošta Srbije - Plaketa Pošti Srbije na jubilarnom PosTel simpozijumu

29.11.2022.

Plaketa Pošti Srbije na jubilarnom PosTel simpozijumu

Na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu svečano je otvoren četrdeseti Simpozijum o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju PosTel 2022. Povodom značajnog jubileja Simpozijuma, Pošti Srbije dodeljena je plaketa u znak zahvalnosti na dugogodišnjoj podršci, a vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević obratio se na skupu.

Đorđević je stavio akcenat na sprovedenu digitalizaciju i automatizaciju procesa u Pošti Srbije i govorio o budućim projektima koji Poštu očekuju zajedno sa strukom, ministarstvima i regulatornim organima.

„Za Poštu Srbije su modernizacija i implementacija najsavremenijih rešenja kojima se zaposlenima olakšava rad, a korisnicima poboljšava usluga od izuzetnog značaja. Digitalizacijom postojećih usluga i uvođenjem novih, želimo da idemo u korak sa vremenom i  nastojimo da budemo što bliži građanima.Uspeh garantuje jedino spoj znanja i iskustva, zbog čega je bitno da zaposleni budu stručni ljudi naoružani znanjem. Upravo zato, Pošta Srbije podržava dualno obrazovanje u srednjem i visokom školstvu i tesno sarađuje sa obrazovnim institucijama, sa ciljem da mladim ljudima pružimo priliku da se dodatno edukuju i postanu eksperti u svojoj oblasti“, izjavio je Đorđević.

Dobitnici plaketa ove godine su i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Republike Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kompanija "TELEKOM Srbija" a.d., kao i Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL.

Stručni radovi koji će biti prezentovani na Simpozijumu predstavljaju  savremena naučno-tehnološka dostignuća u oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja, nova idejna i tehnološka rešenja i nova saznanja i iskustva. U naredna dva dana, na sesijama će se razgovarati  o strategijama održivog razvoja poštanskih operatora, inovativnim tehnologijama u funkciji modernizacije poslovanja poštansko-logističkih operatora, kao i o razvoju poštanskog tržišta, a analiziraće se i implementacija mobilnih paketomata u sistem za prenos pošiljaka.