Pošta Srbije - Zaključci sa proširenog kolegijuma Preduzeća

30.11.2022.

Zaključci sa proširenog kolegijuma Preduzeća

Na današnjem proširenom kolegijumu Pošte Srbije kome su prisustvovali izvršni direktori i direktori funkcija, kao i direktori svih radnih jedinica, v.d. direktora Zoran Đorđević predstavio je najnovije rezultate poslovanja i aktivnosti koje se očekuju u narednom periodu. Istakao je da će naredna poslovna godina za Poštu biti godina transformacije u akcionarsko društvo, čime će se postići optimizacija poslovnih rezultata, efikasniji i funkcionalniji sistem i procesi.

„Aktivno radimo na velikom broju projekata poput razvoja mreže paketomata, SoftPos-a, mobilnog poštara, praćenja i optimizaciji ruta. Želja nam je da se u svim segmentima oseti boljitak, zbog čega akcentujemo brigu o zaposlenima, koje pored osavremenjavanja opreme i sredstava za rad, i nagrađivanja po učinku očekuje i povećanje zarade od januara. Nastavljamo sa prijemom u stalni radni odnos svih zaposlenih koji su u našem sistemu duže od dve godine, a posebna pažnja će biti poklonjena i novoj sistematizaciji radnih mesta sa detaljnim opisom kompetencija“, izjavio je Đorđević.

Budući da je društvena odgovornost veoma važan deo poslovanja Pošte Srbije, kako je rekao, direktor Đorđević najavio je u kratkom roku sistemsko uređenje pružanja usluga korisnicima na način da prednost na šalterima pošta imaju trudnice, korisnici sa malom decom i osobe sa invaliditetom.

Direktor je podsetio i da je oformljena radna grupa za štednju električne energije i ponovo pozvao zaposlene na odgovorno postupanje i poštovanje propisanih mera za štednju struje.