Pošta Srbije - Pošta i Savez filatelista intenziviraju saradnju na promociji filatelije

30.11.2022.

Pošta i Savez filatelista intenziviraju saradnju na promociji filatelije

Danas je u sedištu Preduzeća održan sastanak v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića i predsednika Saveza filatelista Srbije Nikole Ljubičića, na kome su razmotrene mogućnosti za intenziviranje zajedničkog rada na razvoju filatelije u Srbiji.

Postoji prostor da se filatelija u Srbiji značajno unapredi intenzivnijim partnerstvom Pošte i Saveza filatelista, koji već imaju dugu tradiciju saradnje na ovom polju i koji su po prirodi delatnosti najbolji partneri za realizaciju ovog cilja, istaknuto je na sastanku.

Posebno je apostrofiran značaj koji će za razvoj filatelije u Srbiji imati održavanje velike filatelističke izložbe u Beogradu naredne godine. Očekivanja su da „Balkanfila”, najveća izložba filatelije u regionu i jedna od najvećih izložbi tog tipa u Evropi koja će se iduće godine održati u našoj zemlji prvi put posle više od trideset godina, okupi najbolje filateliste regiona i posebno filateliste iz Evrope čije zbirke se odnose na države i narode našeg regiona. Dogovoreno je da Pošta Srbije pruži maksimalnu pomoć Savezu filatelista Srbije kako bi izložba planirana za oktobar 2023. protekla na najbolji način i imala maksimalan dugoročan efekat u promociji filatelije u Srbiji i regionu.

Dogovoreno je i proširenje postojećeg ugovora o saradnji što će omogućiti da od naredne godine Srbija dobije unapređeno i potpuno osavremenjeno periodično izdanje o filateliji, koje će biti važan informativni oslonac za sve delatnosti u ovoj oblasti.

Sagovornici su zaključili da uz nastavak i intenziviranje uspešne saradnje Pošte Srbije i Saveza filatelista Srbije već tokom naredne godine filateliju Srbije očekuju bolji dani, povećanje broja filatelista i obnavljanje društvenog ugleda koji joj svakako pripada.