Pošta Srbije - Sa Međunarodne konferencije „Za bolju budućnost sveta rada i kapitala”

1.12.2022.

Sa Međunarodne konferencije „Za bolju budućnost sveta rada i kapitala”

Na Međunarodnoj konferenciji „Za bolju budućnost sveta rada i kapitala” u organizaciji Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, održanoj danas u Palati Srbija, Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, učestvovao je na panelu „Kvalitet poslova i kretanje zarada” sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije, UGS „Nezavisnost”, Unije poslodavaca Srbije i Saveza sindikata Republike Srpske.

Đorđević je rekao da se mnogo uradilo na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u Pošti Srbije i pored postojećih zakonskih ograničenja i prioritetnih ulaganja u modernizaciju sistema, infrastrukture, dostavnih vozila i sredstva za rad, kao i u nove digitalne usluge. Svim zaposlenima je krajem novembra isplaćen dodatak na platu, a u skorom periodu pored povećanja plata od 12,5 procenata počev od januarske zarade, najavio je i novu isplatu dodatka krajem decembra, isplatu za novogodišnje paketiće, kao i isplatu božićnog dodatka i pozajmice u januaru. Istakao je, takođe, da se mora uložiti još truda i rada kako bi se poboljšao svaki segment poštanskog sistema i delatnosti.

„Uradili smo dosta u prethodnom periodu, ali lično sam nezadovoljan, jer treba još mnogo toga da promenimo i postignemo zajedničkim trudom i naporima. Postoji prostor za još bolje rezultate, a prioritet treba da bude bolji materijalni položaj zaposlenih, bolji uslovi rada, nove usluge i bolji kvalitet usluga. Nastavićemo socijalni dijalog sa sindikatima i da aktivno i odgovorno nastupamo prema Ministarstvu finansija i resornom Ministarstvu informisanja i telekomunikacija. Očekujem da naredna poslovna godina pokaže da se „pametna” ulaganja isplaćuju na duži rok, da će sredstva za rad biti značajno obnovljena, da će rezultat svega biti veći poslovni prihodi, a sve to će omogućiti da se ponovo kada dođe vreme izađe sa predlogom za novo uvećanje zarada”, zaključio je direktor Đorđević.