Pošta Srbije - Biznis dan na „Sinergiji 22” okupio top menadžment iz različitih industrija

8.12.2022.

Biznis dan na „Sinergiji 22” okupio top menadžment iz različitih industrija

Biznis dan Konferencije „Sinergija 22”, održava se danas pod sloganom “Speed IT up”, postavivši za vodeću temu ubrzanje transformacije poslovanja uz cloud tehnologije i inovacije. Sa ciljem sagledavanja najnovijih trendova u procesima digitalizacije, događaju koji je okupio poslovne lidere iz različitih industrija, prisustvovao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Program su otvorili vodeći ljudi kompanije Microsoft u Srbiji i regionu, a usledila su izlaganja ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila, ministra prosvete Branka Ružića i ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića. Zajednička poruka svih govornika je da Srbija postaje regionalni lider u prestižnoj IKT industriji.

Nakon dva digitalna izdanja, Konferencija „Sinergija 22”, kao vodeći skup profesionalaca iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, pod pokroviteljstvom kompanije Microsoft (Powered by Microsoft), održava se 6-8. decembra 2022, u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Biznis danu prethodili su „Tehnički dani”, na kojima je izlagalo više od 90 predavača iz zemlje i sveta, a prisustvovalo 2.000 posetilaca.

Pošta Srbije nastavlja sa ubrzanom digitalizacijom usluga i poslovnih procesa, poput E-komerca, razvoja poštansko-finansijskih usluga iz domova korisnika, uvođenja smart sistema za pošiljke, eArhiviranja, eTelegrama, eČestitki, razvoja mreže paketomata, što je samo deo aktuelnih projekata, a povezivanje i razmena ideja sa inovatorima i najvećim stručnjacima u IKT oblasti, osnažiće njen dalji razvoj na polju digitalizacije, inovativnih pristupa i usluga. U tom smislu, saradnja i sa Microsoft-om, važna je za dalji razvoj.