Pošta Srbije - Sa četvrte sednice skupštine Privredne komore Srbije i 11. sednice UO

9.12.2022.

Sa četvrte sednice skupštine Privredne komore Srbije i 11. sednice UO

U sedištu Privredne komore Srbije (PKS) danas je održana četvrta sednica Skupštine i  jedanaesta sednica Upravnog odbora ove institucije. Prisutnima se obratio predsednik PKS Marko Čadež, koji je članovima Skupštine i Upravnog Odbora prezentovao  promenu koncepta rada PKS kao odgovor na globalne izazove i transformaciju privrede.

U radu sednice učestvovao je i vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, koji je prethodne godine na predlog predsednika Čadeža imenovan za člana Upravnog Odbora.

Budući da se u sastavu Upravnog Odbora Privredne komore Srbije nalaze privrednici koji vode najznačajnije srpske kompanije i predstavljaju sve ključne segmente domaće ekonomije, Zoranu Đorđeviću je prethodne godine poveren četvorogodišnji mandat u ovom značajnom telu.

„Sa preko 1.500 poslovnica i 15.000 zaposlenih, Pošta Srbije ima veliko poverenje građana i privrede Republike Srbije. Naša želja je da budemo najbolja domaća kompanija, zbog čega smo u prethodnom periodu posvećeno radili na tom cilju unapređenjem u svim segmentima, digitalizacijom usluga i poslovnih procesa. Podjednako smo posvećeni poboljšanju usluga na korist svih građana, ali i poboljšanju uslova rada za naše zaposlene“, izjavio je Đorđević.

Kako navode iz Privredne komore Srbije, sastav Upravnog odbora odražava strateško opredeljenje PKS da predstavnici svih sektora privrede vode nacionalnu poslovnu asocijaciju, odlučuju o ključnim pravcima njene politike, kao i da svojim predlozima i inicijativama doprinose kreiranju propisa važnih za privredu, poboljšanju poslovne i investicione klime u Srbiji i razvoju ukupne domaće ekonomije.