Pošta Srbije - Pošta na obeležavanju Nacionalnog dana Države Katar

14.12.2022.

Pošta na obeležavanju Nacionalnog dana Države Katar

Ambasada Države Katar u Srbiji upriličila je danas svečani prijem povodom predstojećeg Nacionalnog dana Katara – 18. decembar. Domaćin, katarski ambasador u Beogradu Faris Rumi Al-Naimi, ugostio je brojne visoke zvanice, među kojima i Zorana Đorđevića, v.d. direktora Pošte Srbije.

Katar je među najbogatijim državama sveta i domaćin je aktuelnog dvadeset drugog nadmetanja najboljih fudbalskih reprezentacija sveta, koje ulazi u samu završnicu. Po prvi put u fudbalskoj istoriji jedna država sa Bliskog istoka izabrana je za domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva, a prvi put je i da se najprestižnije fudbalsko takmičenje održava u zimskim mesecima. U tu čast, istovremeno pružajući podršku našoj reprezentaciji pred prvi duel sa Brazilom 24. novembra, Pošta Srbije je na samom početku Mundijala objavila emisiju prigodnih poštanskih maraka Katar 2022, sa motivom maskote Poštinog paketomata u sportskom izdanju, u umetničkoj realizaciji Ivane Zotović. Podsećamo da je veliko finale Svetskog prvenstva zakazano za 18. decembar.

Javno preduzeće „Pošta Srbije” planira unapređenje saradnje sa nacionalnim poštanskim operatorom Katara, kao i skoro zaključivanje sporazuma o saradnji.