Pošta Srbije - Pošta dobitnik Blagodarja Udruženja književnika Srbije

26.1.2023.

Pošta dobitnik Blagodarja Udruženja književnika Srbije

Na tradicionalnoj Svetosavskoj akademiji Udruženja književnika Srbije (UKS), Javnom Preduzeću „Pošta Srbije“ dodeljeno je Blagodarje - najviši vid priznanja za doprinos radu ovog udruženja.

Akademiju održanu u svečanoj sali UKS otvorio je Miloš Janković, predsednik Upravnog odbora Udruženja, koji je nakon bogatog kulturno-umetničkog programa dobitnicima uručio priznanja koja se dodeljuju za trajni doprinos ugledu i razvoju ovog udruženja, kao i za izuzetan doprinos negovanju duha srpske narodne i umetničke književnosti i očuvanju tradicije i narodnih običaja između dva Savindana.

Blagodarje je u ime Pošte Srbije primila predstavnica Pošte Srbije Marija Matić, koja je zahvalila Udruženju književnika Srbije na prestižnom priznanju.

Među nagrađenima su pored Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Porfirija i Radoman Kanjevac, Dušica Ivanović, Violeta Dimitrić, Mića Milenković, Gvozden Nikolić, Igor Trifunović, Rada Komazec, Vladimir Nedeljković, Jovan Jovanović, Mladen Vesković, Ljuban Karan i dr Ugrin Popović, koji je govorio besedu o Svetom Savi.