Pošta Srbije - Priznanja za najboljeg radnika godine i najbolje u IV kvartalu

3.2.2023.

Priznanja za najboljeg radnika godine i najbolje u IV kvartalu

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević uručio je danas u sedištu Preduzeća zaposlenima priznanja „Najbolji radnik” za četvrti kvartal 2022. godine, nakon čega je svečano proglašen i najbolji radnik godine. Prestižnu titulu najboljeg radnika u 2022. godini poneo je Marko Božić, poštar u pošti 36101 Kraljevo.

Đorđević je zahvalio zaposlenima i pored čestitki poručio da su u prethodnim danima održani važni sastanci sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim na kojima je rukovodstvo Pošte Srbije dobilo jasne smernice za plan u narednom periodu.

„Naš zadatak i cilj ostaju isti - dobili smo plan koji će nam pomoći da postanemo najuspešnija kompanija u Srbiji. Veoma smo zahvalni predsednici Vlade i ministru finansija koji su nam dali prave smernice za dolazak do tog cilja. U narednom periodu nastavljamo sa digitalizacijom i uvođenjem novih usluga, širenjem mreže paketomata i obnovom flote. Briga o našim zaposlenima je za rukovodstvo bila i ostala prioritet, zbog čega ćemo i ubuduće raditi na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih, nastaviti sa zdravstvenim pregledima i osiguranjem 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. U narednom periodu očekuje nas i reorganizacija i sistematizacija Preduzeća, koja će doprineti tome da naša Pošta bude funkcionalnija u poslovanju, kao i tome da se naše usluge uz vašu podršku i angažovanje, dodatno unaprede na korist svih građana Srbije“, izjavio je Đorđević.

Najbolji poštari četvrtog tromesečja su Nemanja Nikolić, RJ „Zemun” (11186 Beograd 85), Dragomir Rogan, RJ „Beogradski venac” (11042 Beograd 152), Bojan Bogdanović, RJ „Novi Sad” (21102 Novi Sad), i Danijel Nikolić, RRJ „Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot” (18300 Pirot 1). Dostavljač Dragan Stojiljković, RJ „Beogradski venac” (11030 Beograd 8) nagrađen je u kategoriji najbolji dostavljač/vozač.

Za najbolje šalterske radnike proglašene su Suzana Radojević, RJ „Beogradski venac” (11148 Beograd 60), Jovana Tasić, RJ „Niš” (18109 Niš), Sanja Grbić-Gojin, RJ „RPLC Beograd” (Služba za ekspres usluge), i Jelena Colić, RRJ „Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot” (18300 Pirot).

Najbolji upravnici pošta su Brankica Dimitrijević, RRJ „Užice, Šabac, Valjevo” (15341 Lipnički Šor) i Dara Smiljanić, RJ „Beogradski venac” (11561 Dudovica).

Za najboljeg kontrolora/blagajnika nagrađena je Svetlana Đurić, viši kontrolor u RJ „Zemun” (11177 Beograd 53). Dobitnik priznanja za najboljeg zaposlenog u preradi poštanskih pošiljaka je Željko Prtina, iz RJ „RPLC Beograd” (Služba za međunarodni saobraćaj).

Priznanja „Najbolji radnik” dodeljuju se na kvartalnom nivou najboljim zaposlenima na tehnološkim poslovima u Preduzeću, na osnovu najviših ocena za kvalitet i obim obavljenog posla, stručnost, kvalitet komunikacije, fleksibilnost, inicijativu u radu, kao i dodatnih kriterijuma poput pohvala korisnika.