Pošta Srbije - PTT muzej Pošte Srbije dobitnik Sretenjskog ordena

15.2.2023.

PTT muzej Pošte Srbije dobitnik Sretenjskog ordena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je povodom Dana državnosti Republike Srbije - Sretenja, pojedince i institucije iz različitih oblasti kulturnog, privrednog, sportskog i društvenog života, među kojima i PTT muzej Pošte Srbije.

Na državnoj svečanosti održanoj u Predsedništvu, Sretenjski orden trećeg stepena za naročite zasluge u prikupljanju i očuvanju poštanskog telegrafskog i telefonskog saobraćaja od istorijskog i kulturnog značaja za Republiku Srbiju i njene građane je u ime PTT muzeja primio Zoran Đorđević, vršilac dužnosti direktora JP "Pošta Srbije".

 „Ovo priznanje je velika čast, ali ujedno i obaveza i odgovornost za Poštu Srbije i njen PTT muzej koji ove godine obeležava 100 godina od osnivanja. U prethodne dve godine postigli smo značajne rezultate i  drago nam je što su naš trud, zalaganje i rad prepoznati“, izjavio je Đorđević.

 Među odlikovanima za izuzetne zasluge i postignute rezultate su veliki umetnici, profesori i diplomate zaslužne za razvoj i učvršćivanje miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa. Za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane, osim javnih pojedinaca, odlikovane su i institucije, festivali, obrazovne i druge ustanove od javnog značaja.