Pošta Srbije - Poštanska marka u znak sećanja na Agostina Neta na poklon predsedniku Angole

27.2.2023.

Poštanska marka u znak sećanja na Agostina Neta na poklon predsedniku Angole

U sedištu Pošte Srbije, v.d. direktor Zoran Đorđević razgovarao je danas o novim zajedničkim projektima sa  ambasadorom Angole u Srbiji Alsinom Izatom da Konsejsaom.

Povodom prethodne saradnje i uspešno realizovanog filatelističkog projekta, Đorđević je ambasadoru Angole uručio prigodan poklon za predsednika Angole Žoaoa Lorensa – poštansku marku „Srbija – Angola: 100 godina od rođenja Agostina Neta” u ekskluzivnom formatu.

Prigodno filatelističko izdanje u znak sećanja na Agostina Neta, Pošta Srbije objavila je u oktobru, u umetničkoj realizaciji mr Bobana Savića i u saradnji sa Ambasadom Angole u Srbiji. Predstavljeno je javnosti na veoma posećenom događaju u PTT muzeju.

Ceneći značaj ove filatelističke edicije za nastavak dobrih odnosa dveju zemalja, ambasador Angole srdačno je zahvalio i rado prihvatio poklon za predsednika Lorensa. 

U narednom periodu planirano je potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu Pošte Angole i Pošte Srbije, krovnog dokumenta koji će institucionalizovati sve oblike saradnje dvaju poštanskih operatora.