Pošta Srbije - Mladi stručnjaci na osposobljavanju u Pošti

3.3.2023.

Mladi stručnjaci na osposobljavanju u Pošti

Po Programu Vlade Srbije za podsticanje zapošljavanja mladih „Moja prva plata” u Pošti Srbije angažovano je 11 mladih kandidata koji su otpočeli program osposobljavanja za samostalni rad na različitim pozicijama u radnim jedinicama, informaciono-komunikacionom sektoru i na kadrovskim poslovima u Pošti Srbije. Njih je danas ugostio direktor Zoran Đorđević, koji je sa kolegama razgovarao o prvim impresijama na zadacima u Preduzeću, napretku u sticanju znanja, očekivanjima i izazovima.

„Ponosan sam što su ovi mladi stručni ljudi odabrali Poštu da ovde steknu prvo radno iskustvo. Oni će imati sve neophodne uslove i podršku tokom devetomesečne obuke. Računamo na njih, kao i na druge mlade profesionalce, na kojima je prirodno da zasnivamo buduće ciljeve i razvoj. Nove perspektive i sveže ideje dobrodošle su i uvek rado promovišemo zapošljavanje mladih, istovremeno i stvaramo sigurnu bazu za selekciju i razvoj naših kadrova”, rekao je Đorđević.

Program osposobljavanja „Moja prva plata” nove kolege među kojima je najviše informatičara, zatim pravnika, jedan ekonomista i psiholog, obavljaju u stručnim službama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

Pošta Srbije je i prethodne godine učestvovala u ovom projektu angažovanjem četvoro izvršilaca koji su svi uspešno završili program i potom zasnovali radni odnos na poslovima informacionih tehnologija u Pošti Srbije, u Beogradu i Kragujevcu.