Pošta Srbije - Pošta i Šahovski klub PTT pozvali na igranje šaha

27.3.2023.

Pošta i Šahovski klub PTT pozvali na igranje šaha

U novom turnirskom prostoru u Palmotićevoj 2 koji je obezbedila Pošta Srbije, održana je promocija Šahovskog kluba PTT Beograd gde su predstavljeni program i aktivnosti Kluba. Promoteri šaha u Pošti i ŠK PTT Beograd – Alisa Marić, šahistkinja, Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda, i Srđan Smiljković, predsednik ŠK PTT Beograd, na igranje šaha pozvali su zaposlene u Pošti, članove njihovih porodica, decu, omladinu i druge zainteresovane.

„Želimo da našem kolektivu i široj javnosti ponovo poručimo da poslovodstvo Pošte Srbije snažno podržava bavljenje sportom, što je deo naše društveno-odgovorne misije i delovanja. Zajedničkim snagama nastavićemo da utičemo da različite sportske aktivnosti budu podjednako dostupne svima, promovišući bavljenje sportom od najranijeg do zrelog doba, i šah kao izuzetan izbor za decu i omladinu sa brojnim koristima za njihov razvoj. Kako tradicija igranja šaha u našem preduzeću postoji već skoro 90 godina, odlučili smo se za stvaranje svih neophodnih uslova da šahovsku tradiciju u Pošti podignemo na viši nivo. Pomoćićemo ambiciozne planove uprave Kluba, stavili smo na raspolaganje prostor u samom centru grada, a podržaćemo i skoro osnivanje sekcija širom Srbije”, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Alisa Marić izjavila je: „Šah postoji jako dugo u klubu PTT Beograd, ali su nedostajale prave prostorije gde bi se šahisti okupljali i sprovodili svoje aktivnosti. Od danas je to ovo lepo uređeno mesto, prilagođeno potrebama šahista. U planu je dosta toga kao što je šahovska škola za najmlađe, organizacija različitih turnira i mečeva i drugih šahovskih događaja. Drago mi je da je rukovodstvo Pošte sa direktorom Zoranom Đorđevićem prepoznalo vrednosti šaha i dalo punu podršku da se aktivnosti sprovedu”.

„Šahovski klub PTT Beograd zabeležio je impresivne uspehe od osnivanja 1935. godine. Klub se takmiči u muškoj i ženskoj konkurenciji u drugoj ligi, a sada ima nove i ofanzivne planove. Alisa Marić, veliko ime srpskog šaha, pomoći će nam u radu sa ženskim timom i sa najmlađim kategorijama i početnicima, na čemu posebno stavljamo akcenat. Kako bismo široki krug zainteresovane dece privukli i motivisali da nauče da igraju šah i opredele se za igranje u živom direktnom kontaktu, a ne u virtuelnom nadmetanju sa računarom, obezbedićemo besplatnu školu za početnike. Oni koji već igraju šah, biće u prilici da oplemene i unaprede znanja u sekcijama našeg kluba koje su otvorene za sve zaposlene u Pošti i članove njihovih porodica, kao šahiste iz šire društvene zajednice koje pozivamo da se priključe”, rekao je Srđan Smiljković, predsednik Šahovskog kluba PTT Beograd.

Promociji su prisustvovali članovi uprave ŠK PTT Beograd i najmlađi članovi koji su iskazali zadovoljstvo zbog novog kompletno opremljenog prostora za njihove aktivnosti i odigravanje turnira.

Više informacija na internet stranici sahklub.posta.rs, kontakt telefoni 011 3641 595, 3641 525 (za sekcije Kluba). Radno vreme Kluba je utorkom i četvrtkom od 18 časova.