Pošta Srbije - Nacionalni konkurs Pošte Srbije za preduzetnice traje do 8.aprila

30.3.2023.

Nacionalni konkurs Pošte Srbije za preduzetnice traje do 8.aprila

Pošta Srbije pozvala je preduzetnice iz ruralnih i negradskih područja da se do 8. aprila prijave na nacionalni nagradni konkurs ,,100 uspešnih poslovnih žena”. O ciljevima, iskustvima, kriterijumima za učešće i nagradama na konkursu, danas su u Privrednoj komori Srbije (PKS) govorili Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, i Dragana Janjić, suvlasnica i direktorka „Vinarije Aleksić” iz Vranja.

Oni su uputili poziv preduzetnicama da se informišu u poštama i regionalnim privrednim komorama i da uzmu učešće u konkursu.

Sa ciljem osnaživanja i promocije ženskog preduzetništva, drugi nacionalni nagradni konkurs Pošte Srbije „100 uspešnih poslovnih žena”, otvoren je za preduzetnice, osnivačice i zakonske zastupnice malih preduzeća i udruženja u ruralnim područjima i ostalim negradskim sredinama sa teritorije cele Srbije. Informacije, uslovi konkursa i prijava dostupni su na internet stranici preduzetnice.posta.rs. Uspešnost prezentovanih poslovnih aktivnosti ili poslovne ideje, nagrade u oblasti poslovanja ili stvaralaštva, društveno-odgovorne aktivnosti, deo su kriterijuma za ocenjivanje.

Za 100 najboljih kandidatkinja po oceni stručne komisije, Pošta Srbije obezbediće nacionalnu vidljivost u vidu besplatnog oglasnog prostora u više od 1.500 pošta širom Srbije, čime će njihovi biznisi postati vidljiviji i konkurentniji na tržištu roba i usluga. Pored predstavljanja u onlajn i štampanoj brošuri koja će bez naknade biti dostupna korisnicima poštanskih usluga u poslovnicama svih pošta u Srbiji, pobednice i njihovo poslovanje biće predstavljeni na monitorima u poštama, na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku, Linkedinu i Youtube kanalu.

„Dužnost nam je kao društveno-odgovornoj kompaniji da podržimo ekonomsko osnaživanje žena, razvoj preduzetništva i ženskog preduzetništva, da širimo saradnju i započnemo tradiciju kojom ostvarujemo uticaj na rast male privrede i ravnomerni privredni i regionalni razvoj. Polazeći od interesovanja, rezultata i uspeha prošlogodišnjeg konkursa, ove godine odlučili smo da podržimo žene iz ruralnih i negradskih područja, a Pošta Srbije ponovo će besplatnom promocijom nagraditi najbolje poslovne ideje i poduhvate. Pored besplatnog oglašavanja, obezbedićemo posebne pogodnosti za sve koje se opredele za poslovnu saradnjom sa Poštom. Verujemo da preduzetnice prepoznaju značaj ove inicijative za njihovo bolje pozicioniranje na tržištu i bolje poslovanje i da će se odazvati u velikom broju”, izjavio je Zoran Đorđević.

„Važno je da se u našem društvu stvara klima za podjednaki razvoj biznisa. Učestvovanjem u projektu preduzetnicama se doprinosi da se za njih čuje i da se zna za njihov biznis. To je vrsta besplatne reklame, a svi znamo da je marketing nešto najbitnije kada imamo svoj biznis”, rekla je Dragana Janjić.

„U našoj zemlji posluje oko 35 odsto preduzeća i preduzetničkih radnji koje su u vlasništvu žena. Taj broj svake godine sve više raste. Dosta toga smo uradili, dosta posla je pred nama, intenzivno ćemo raditi u narednom periodu da se taj broj poveća. Posebno ističemo važnost ekonomskog osnaživanja žena u ruralnim sredinama i negradskim područjima i zato smatramo da je ovakva vrsta promocije za dame koje posluju u tim sredinama od izuzetnog značaja. Koristim ovu priliku da pozovem sve naše članice, posebno one koje posluju u ruralnim predelima i negradskim sredinama, da se prijave na ovaj izuzetan konkurs”, poručila je Branislava Simanić.