Pošta Srbije - U Beogradu skup radnih grupa Postevrope

19.4.2023.

U Beogradu skup radnih grupa Postevrope

Radne grupe za poštanske operacije i razmenu podataka Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope – Postevropa (PostEurope), sastaju se u Beogradu od 18. do 20. aprila. Učestvuju predstavnici iz više od 20 zemalja Evrope i eksperti Centra za poštansku tehnologiju Svetskog poštanskog saveza, Međunarodne poštanske korporacije i Postevrope.

Otvaranju sastanaka radnih grupa prisustvovao je direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, koji se obratio skupu i učesnicima poželeo dobrodošlicu i uspešan rad.

„Pošta Srbije jedna je od najstarijih poštanskih uprava u Evropi, i predstavnik zemlje koja je bila među 22 države osnivača Svetskog poštanskog saveza. U godini  kada Postevropa proslavlja 30 godina postojanja, obeležava se 20 godina našeg članstva i uspešne saradnje sa ovom značajnom regionalnom organizacijom koja zastupa interese javnih poštanskih operatora iz cele Evrope. Pošta Srbije podnela je kandidaturu za domaćina Generalne skupštine Postevrope u 2024. godini. Nadamo se dobrim vestima, jer je Beograd već bio uspešan domaćin skupštinskog zasedanja Postevrope 2012. godine, a mnogi od vas nose izuzetne uspomene na taj događaj”, rekao je Đorđević.

Na sastancima radnih grupa razgovarano je o poboljšanju i unapređenju kvaliteta poštanskih usluga, novoj evropskoj regulativi o uvozu malih paketa, kvalitetu razmene podataka sa studijama slučaja.

Zajednički ciljevi zaštite životne sredine i održivosti poštanskog sektora i ovoga puta su simbolično promovisani. Tokom obilaska Regionalnog poštansko-logističkog centra Beograd, učesnici su zasadili drvo ispred glavnog poštanskog centra u Zemunu.