Pošta Srbije - Jedinstvena ponuda TAG uređaja u poštama širom Srbije

28.4.2023.

Jedinstvena ponuda TAG uređaja u poštama širom Srbije

Uređaj za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaj, od 27. marta 2023. godine nalazi se u prodaji na šalterima pošta širom Srbije i namenjen je isključivo za putnička vozila (1. kategorija) fizičkih lica.

Nakon kupovine TAG uređaja po ceni od 2.022,00 dinara u nekoj od poslovnica Pošte Srbije, korisnici na jednostavan način registruju svoj TAG uređaj putem jedinstvene web platforme.

Web servis za elektronsku naplatu putarine omogućava stanovnicima Republike Srbije i zemalja koje će se priključiti zajedničkom projektu povezivanja elektronske naplate putarine u regionu onlajn plaćanje putarine sa istim TAG uređajem.

Skeniranjem QR koda koji je sastavni deo Ugovora o kupovini TAG uređaja, korisnik započinje proces registracije na web servis ili odlaskom na url adresu u web browser pretraživaču https://openbalkan-etc.com/ gde unosi tražene podatke.

Registrovanjem TAG uređaja na web servis za elektronsku naplatu putarine i uz povezivanje platne debitne/kreditne kartice, korisnik neće morati da vrši dopunu TAG uređaja, već će mu se cena putarine sa obračunatim popustom od 6 procenata naplaćivati sa registrovane platne kartice.

Prednosti web servisa za elektronsku naplatu putarine su:

- Naplata putarine bez dopune TAG uređaja,

- On-line naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice,

- Dnevni uvid u listing ostvarenih prolazaka i plaćanja,

- Prolazak sa istim TAG uređajem kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Uputstvo za registraciju korisnika na web portal za elektronsku naplatu putarine nalazi se na zvaničnoj internet stranici JP „Putevi Srbije”.