Pošta Srbije - Kolegijum direktora Preduzeća otpočeo minutom ćutanja

4.5.2023.

Kolegijum direktora Preduzeća otpočeo minutom ćutanja

Današnji kolegijum Preduzeća koji je sa poslovodstvom održao v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, otpočeo je minutom ćutanja u znak sećanja na tragično nastradale u jučerašnjoj pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Tim povodom, Pošta Srbije izdala je saopštenje v.d. direktora Đorđevića koje prenosimo u celosti:

„U ime svih zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, i u svoje lično ime, izražavam najdublje i najiskrenije saučešće porodicama svih nastradalih u jučerašnjem tragičnom događaju koji je užasnuo Srbiju, a svim povređenima želim brz i uspešan oporavak, svestan toga, i kao čovek i kao roditelj - da ne postoje reči, ni dovoljne, ni dostojne, da izraze i opišu tugu koju, siguran sam, osećaju svi građani Srbije, saučestvujući u bolu onih koji su izgubili svoje najmilije.

Ono što se juče dogodilo, što nam se svima, kao društvu u celini, dogodilo - nezapamćena je tragedija, u kojoj niko nije bez krivice, ni institucionalne, ni lične, opšte, ljudske, i svako bi trebalo da učini sve što je do njega, pre svega kao čoveka i roditelja, ali i u okviru svojih nadležnosti i ovlašćenja, da nam jučerašnja tragedija bude poslednja opomena i poslednji takav događaj - i na tome moramo svi zajedno, jedinstveni, brzo i efikasno da radimo i učinimo sve što je potrebno da našoj deci obezbedimo mirno, bezbedno i sretno odrastanje.

Mere koje je predložio predsednik Aleksandar Vučić polazna su osnova i smer u kome bi naši zajednički napori trebali da idu, a na svakom od nas je da, preispitujući sebe, polazeći od svoje porodice i sopstvene dece, doprinese tome da se više nikada ništa ni slično jučerašnjoj tragediji ne dogodi.

Buduće vreme ne može, ne sme i neće da zaboravom pokrije sećanje na stradale u jučerašnjem bezumnom zločinu, a mi, građani Srbije, svako pojedinačno, i svi zajedno, moramo u tom budućem vremenu da učinimo sve da nam nevine žrtve, deca pred kojom je bila budućnost, bio život, budu najviša vrednost i cilj svih naših stremljenja“, poručio je  Đorđević.