Pošta Srbije - Nadzorni odbor odobrio predlog makro organizacije Preduzeća

12.5.2023.

Nadzorni odbor odobrio predlog makro organizacije Preduzeća

Nadzorni odbor Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, Beograd održao je danas 38. sednicu na kojoj je usvojen predlog nove makro organizacije Preduzeća, koju je ovom prilikom prezentovao v.d. direktor Zoran Đorđević.

„Kako bi Pošta Srbije bila konkurentna i poslovala optimalno, paralelno sa analizom zatečenog stanja, radili smo na digitalizaciji usluga i predlogu reorganizacije. Parametrima koje smo dobili od Vlade Republike Srbije i Ministarstva finansija, sublimiranjem najboljih iskustava poštanskih operatora iz drugih zemalja i saradnjom sa sindikatima došli smo do predloženog modela, za koji smatramo da će na najbolji način optimizovati naše poslovanje i obezbediti lidersku poziciju Pošte Srbije na tržištu“, izjavio je Đorđević.

Nakon izlaganja direktora, na osnovu datih informacija, Nadzorni odbor JP „Pošta Srbije“, Beograd zaključio je da je upoznatost Vlade Srbije sa svim fazama izmene organizacije Preduzeća od izuzetnog značaja. Takođe, pozitivno su ocenili činjenicu da je direktor Đorđević, iako to nije bila obaveza, uključio sindikate u akutelne izmene i podvukli da je za Preduzeće i zaposlene uključenost sindikata važna i u narednim fazama.