Pošta Srbije - Povelja Društva matematičara Srbije za Poštu

24.5.2023.

Povelja Društva matematičara Srbije za Poštu

Veliki jubilej – 75 godina Društva matematičara Srbije (DMS) obeležen je danas svečanom akademijom u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Pored prezentacije postignutih rezultata, najvećih uspeha i planova za budući rad, institucijama i pojedincima dodeljene su zahvalnice za podršku radu Društva.

Za dugogodišnju posvećenost potpori i ohrabrenje razvoja Društva, Zoranu Đorđeviću i Pošti Srbije je Povelju Društva matematičara uručio prof. dr Miroslav Marić, predsednik Društva.

„Kao matematičar veoma sam ponosan i zahvalan na ukazanoj časti. Lično sam veliki poštovalac svega što je Društvo matematičara uradilo na popularizaciji matematike u našoj zemlji i sveobuhvatnoj podršci našim talentima. Posebno mi je zadovoljstvo, jer je i moj nedavno preminuli profesor Jovan Knežević iz Šeste beogradske gimnazije bio član Društva. Ovo priznanje posvećujem i njemu, izuzetnom profesoru i prijatelju koji nas je prerano napustio. Pošta Srbije pouzdani je partner Društva, a u narednom periodu nastojaćemo da intenzivnije sarađujemo i definišemo mogućnosti i modalitete za povezivanje u razvoju, profesionalnom usavršavanju i razmeni stručnog kadra u oblastima matematike i informatike, kao i podršci nadarenim matematičarima”, izjavio je Zoran Đorđević.