Pošta Srbije - Obeležen Dan Pošte Srbije

7.6.2023.

Obeležen Dan Pošte Srbije

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, bio je domaćin današnje svečanosti kojom je obeleženo 183 godine od osnivanja Pošte Srbije. Dan Pošte Srbije obeležen je u Glavnoj pošti u Novom Sadu - gradu koji je ovom prilikom predstavljen kao prvi grad u kojem će Pošta Srbije u potpunosti preći na ekološka vozila i „zelena“ rešenja.

„U gotovo dva veka iza nas, Pošta Srbije je uvek predstavljala važan činilac u našoj državi. Uvek je bila tu za građane Srbije koji se i danas najčešće i najradije oslanjaju na nju. Poverenje koje nam naši korisnici poklanjaju iz godine u godinu nosi veliku odgvornost i daje nam podstrek da i u narednom periodu kroz sve naše aktuelne i buduće projekte proširimo asortiman i dodatno poboljšamo kvalitet naših usluga“ izjavio je Đorđević izražavajući veliku zahvalnost Vladi Republike Srbije na podršci i smernicama pomoću kojih Pošta Srbije velikim koracima ide napred.

Dodao je da aktuelnom digitalizacijom usluga, uvođenjem novih usluga poput eNovčanika, eNotara, eArhiva, implementacijom paketomata širom zemlje, kao i opremanjem pošta i obnavljanjem voznog parka, Pošta Srbije želi da svojim korisnicima pruži najbolju, najbržu, najlakšu i najsigurniju uslugu. Paralelno sa time, ovo javno preduzeće svoju posvećenost zaštiti životne sredine iskazaće daljom nabavkom električnih vozila i uvođenjem solarnih panela čija će implementacija započeti upravo u Novom Sadu - prvom gradu u kojem će kompletni vozni park Pošte Srbije biti zamenjen ekološkim električnim vozilima.

„Najveću zahvalnost dugujemo vrednim i marljivim zaposlenima u našem velikom sistemu, našoj velikoj porodici kojoj čestitam Dan Pošte Srbije znajući da ćemo do našeg narednog rođendana biti još bolji, još konkurentniji, još efikasniji i još uspešniji. Zahvaljujem i prisutnim sindikatima koji su deo našeg radnog tima u aktuelnoj reorganizaciji i sistematizaciji i koji svedoče o našem timskom radu. Samo zajedničkim snagama doći ćemo do najboljih rezultata i postati lideri ne samo u Srbiji, već i u regionu i zemljama Otvorenog Balkana“, izjavio je Đorđević.