Pošta Srbije - Otvoren prvi „Pošta šah kup“

11.6.2023.

Otvoren prvi „Pošta šah kup“

Šahovski klub PTT Beograd organizovao je danas prvi „Pošta šah kup" koji je otvorio v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević simboličnim povlačenjem prvog poteza zajedno sa našom proslavljenom šahistkinjom Alisom Marić.

„Tradicija igranja šaha u Pošti Srbije postoji gotovo devedeset godina, a šahovski klub PTT Beograd u decenijama iza nas ostvarivao je velike uspehe. Danas, kada pored nas stoji jedno veliko ime kao što je Alisa Marić, koja nam je značajno pomogla prethodnih meseci vodeći u našem klubu besplatnu školu šaha za najmlađe, naši planovi su još veći. Ovaj turnir predstavlja prvi korak, a verujem da ćemo u narednom periodu organizovati još šahovskih događaja i turnira, i osnovati još šahovskih sekcija širom zemlje“, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije.

Alisa Marić pozdravila je šahiste zaposlene u Pošti Srbije i poželela im dobre poteze, dobre kombinacije, borbenost i uspešan turnir.

Na Kupu su učestvovale sekcije Šahovskog kluba iz radnih i područnih jedinica Pošte Srbije, kao i ekipe radnika pošta iz Zaječara, Niša, Vranja, Kraljeva, Čačka, Kragujevca, Šapca, Sremske Mitrovice i Beograda. Ekipe su nastupale na tri table, a vreme partije je bilo ograničeno na 15 minuta po igraču.