Pošta Srbije - Proglašene pobednice nagradnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena”

12.6.2023.

Proglašene pobednice nacionalnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena”

Pošta Srbije proglasila je, predstavila i uručila priznanja pobednicama drugog nacionalnog nagradnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena” iz ruralnih i negradskih sredina.

Na događaju u Privrednoj komori Srbije (PKS) u Beogradu, o unapređenju položaja žena, majki i preduzetnica, izmenama zakona, institucionalnoj podršci i državnoj finansijskoj pomoći, kao i o aktivnostima po pitanjima rodne ravnopravnosti, podršci ženskom preduzetništvu i rezultatima konkursa, govorili su Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju (u ime predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maje Gojković), Tatjana Prijić, pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Branislava Simanić, direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije, i Dragana Janjić, suvlasnica i direktorka „Vinarije Aleksić” iz Vranja.

„Sa velikim uspehom zatvaramo drugi veliki nacionalni konkurs podrške ženama preduzetnicama koji je ponovo zabeležio veliko interesovanje, što govori o značaju naše inicijative i neophodnosti stalne i još snažnije udružene podrške ženskom preduzetništvu i ekonomskom osnaživanju i afirmaciji žena u biznisu. Pored besplatnog oglašavanja, pobednicama ćemo omogućiti specijalne najpovoljnije uslove na tržištu ukoliko se odluče za poslovnu saradnju sa Poštom. Posebno je važno da utičemo na stvaranje boljih prilika i većih šansi za žene koje vode sopstveni posao u manjim sredinama, te su ove godine našu podršku dobile preduzetnice iz ruralnih i negradskih područja, čime će njihovi biznisi postati vidljiviji i konkurentniji na nacionalnom tržištu roba i usluga. Ponosni smo što time doprinosimo i višem zajedničkom cilju, ravnomernom privrednom i regionalnom razvoju i unapređenju male privrede i društva u celini”, rekao je Zoran Đorđević.

Ministarka Kisić pozdravila je akciju i istakla zadovoljstvo što su nagrađene uspešne poslovne žene iz gotovo svih manjih mesta širom Srbije. Pozvala je na zajednički dalji rad na osnaživanju žena. Pored unapređenja zakonodavnog okvira, istakla je da je Ministarstvo za brigu o porodici u saradnji sa Privrednom komorom pokrenulo akciju Prijatelj porodice, sa ciljem da podstakne kompanije da urade što više na usklađivanju rada i roditeljstva, dok društveno najodgovornije kompanije očekuju vredne nagrade.

Na promociji i učešću u izboru pobednica konkursa „100 uspešnih poslovnih žena”, Đorđević je zahvalio potpredsednici Vlade Srbije, ministarki kulture i predsednici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Maji Gojković, poverenici za zaštitu ravnopravnosti Brankici Janković, Branislavi Simanić i Dragani Janjić, kao i ministarki Kisić i Tatjani Prijić na podršci i prisustvu događaju.

Pošta Srbije obezbediće nacionalnu vidljivost za 100 pobednica konkursa u vidu besplatnog oglasnog prostora u više od 1.500 pošta širom Srbije. Pored predstavljanja u onlajn i štampanoj publikaciji dostupnoj bez naknade korisnicima poštanskih usluga u poslovnicama svih pošta u zemlji, pobednice i njihovo poslovanje biće predstavljeni na monitorima u poštama, na korporativnom sajtu i zvaničnim profilima Pošte na Instagramu, Fejsbuku, Linkedinu i Youtube kanalu.

Konkurs Pošte Srbije „100 uspešnih poslovnih žena” iz ruralnih i negradskih sredina, realizovan je uz podršku Privredne komore Srbije koja je pomogla promociju, animiranje i informisanje kandidatkinja putem mreže regionalnih privrednih komora i sekcije za žensko preduzetništvo.

Listu pobednica konkursa možete videti u Galeriji.