Pošta Srbije - Delegacija Pošte Srbije na Go Green konferenciji u Talinu

15.6.2023.

Delegacija Pošte Srbije na Go Green konferenciji u Talinu

Delegacija Pošte Srbije uzela je učešće na konferenciji Go Green, koja je u organizaciji PostEvrope održana 12. juna u prestonici Estonije, Talinu. Način primene zelenih tehnologija u Pošti Srbije prezentovale su direktorka Funkcije nabavki i održavanja Ana Dašić i vođa projekta u Funkciji poštanske mreže Dragana Ljumović.

Ovom prilikom prezentovani su pravci sprovođenja redukcije emisije CO2 u JP „Pošta Srbije“, i najavljena je ugradnja solarnih panela u najvećim logističkim centrima Pošte Srbije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takođe, govoreno je o elektrifikaciji voznog parka i zelenoj dostavi (Green last mile delivery) koja podrazumeva konsolidaciju pošiljaka različitih provajdera kurirskih servisa, dostavu pošiljaka elektro vozilima do javnih paketomata i pametnih poštanskih sandučića.

Konferencija u Talinu zaokružena je obilaskom poštanskog centra nacionalnog estonskog operatera poštansko-logističkih usluga - OMNIVA i testiranjem elektro vozila, nakon čega je posađeno drvo prijateljstva.