Pošta Srbije - Odgovor Zorana Đorđevića sindikatu „Sloga“

5.9.2023.

Odgovor Zorana Đorđevića sindikatu „Sloga“

Povodom obraćanja Sindikata radnika pošte „Sloga“ v.d. direktoru JP „Pošta Srbije“, odgovor Zorana Đorđevića prenosimo u celosti:

Poslovodstvo Javnog preduzeća „Pošta Srbije“, Beograd održava redovne sastanke sa predstavnicima „Sindikata PTT Srbije“, Sindikata „Radnik“ i Sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost“, na kojima se razmatraju i donose važne odluke za Preduzeće, a koje imaju za cilj unapređenje poslovanja, uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih.

Zahvaljujemo se na tome što vodite brigu da se zaposlenima isplati dobit ali ukazujemo da su pregovori i dogovori, sa prethodno navedenim sindikalnim organizacijama, oko termina kada će dobit biti isplaćena, odavno održani.

Nema potrebe da se obmanjuju i dezinformišu zaposleni, i da im se prezentuje da isplata nije dogovorena, da će dogovor tek biti postignut, jer time se šteti i ugledu Pošte, ali i poslovnim procesima. Potrebno je da pratite saopštenja i informacije na sajtu Preduzeća u kojima su, između ostalog, izneti i odgovori na pitanja iz vašeg zahteva.

Ceneći mišljenje onih sindikata koji rade u interesu i za dobrobit Pošte Srbije i svih njenih zaposlenih, u otvorenom dijalogu smo u prethodne dve i po godine čuli i uvažili mnoge predloge, kritike i sugestije. Sindikati, takođe od početka, aktivno učestvuju u aktuelnoj reorganizaciji i izmeni sistematizacije koju zajednički privodimo kraju i koja će obezbediti veću efikasnost i konkurentnost naše kompanije.

Uvek smo težili da data obećanja ispunimo, tako da je neopravdano i neosnovano vršiti pritisak za ispunjenje onog što je već dogovoreno. Neprekidno ulažemo u modernizaciju poslovne mreže, opreme, vozila i infrastrukturu kako bi obezbedili, osim boljih uslove rada, efikasnije i konkurentnije usluge za naše korisnike. Podsećamo vas da je zarada zaposlenih povećana i 2023. i 2022. godine, kada je najveći procenat povećanja dobila upravo Tehnologija, a dobit za 2021. godinu isplaćena, kao što je bilo i obećano.

Naši zaposleni su naša najveća vrednost, zbog čega ćemo, kao i do sada, posvećeno i neumorno, kontinuirano raditi na poboljšanju radno-pravnog, materijalnog i socijalnog statusa svih zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, u skladu sa ostvarenim rezultatima poslovanja.