Pošta Srbije - Uskoro Krovni sporazum o saradnji Pošte Srbije i „DHL“-a

5.9.2023.

Uskoro Krovni sporazum o saradnji Pošte Srbije i „DHL“-a

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević sastao se danas sa generalnim direktorom kompanije „DHL Express Srbija“ Fionom Heriotom, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji dve kompanije.

Dogovoreno je da JP „Pošta Srbije“ i „DHL Express Srbija“ saradnju uspostave u oblasti logistike, u vidu partnerstva na Poštinom projektu pametne isporuke pošiljaka putem mreže paketomata, kao i na digitalnoj usluzi Pošte eNovčanik, što se poklapa sa planovima „DHL“-a da nastavi sa investicijama u Srbiji i poveća prisutnost u ovom delu Evrope.

„Izabravši Poštu Srbije za svog partnera, „DHL“ je prepoznao ozbiljnost naše kompanije, kao i poverenje koje naši korisnici imaju u nas zbog svega što radimo danas. U narednom periodu očekuje nas potpisivanje Krovnog sporazuma kojim ćemo konkretizovati današnje dogovore i zajedničkim delanjem i ulaganjem u Srbiji ponuditi još brže, sigurnije i jednostavnije usluge“, rekao je Zoran Đorđević.

Sastanku su ispred kompanije „DHL Express Srbija“ prisustvovali i operativni direktor Žarko Trbović, IT direktor Miroslav Trikić i rukovodilac poslovnica Tanja Lazić, a iz Pošte Srbije izvršni direktori Saša Trandafilović i Nebojša Marković, direktorka Funkcije poštanske mreže Mirjana Rafael i direktorka Funkcije pravnih poslova i upravljanja nepokretnostima Nataša Dimitrijević.