Pošta Srbije - Nastavak saradnje sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom

8.9.2023.

Nastavak saradnje sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević sastao se danas sa rektorom Kriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoranom Đurđevićem, sa kojim je razgovarao o daljoj saradnji dve institucije.

Pošta Srbije kao društveno odgovorna kompanija i institucija od značaja za odbranu zemlje, u cilju poboljašanja uslova rada studenata, pomoći će renoviranje prostorija streljane ovog univerziteta čiji rad podržava od 2021. godine. Saradnja sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, 2022. godine rezultirala je i Sporazumom koji je zaposlenima na poslovima bezbednosti i zaštite u Pošti Srbije omogućio da steknu dodatne veštine potrebne za organizovanje zaštite, sprovođenje mera civilne zaštite i spasavanja i upravljanja u vanrednim situacijama.

Takođe, u cilju podrške razvoja visokoškolskog obrazovanja, Pošta Srbije je 2021. godine podržala projekat istraživanja arhivske građe i pripreme monografije o istoriji srpske policije, koja je izdata povodom obeležavanja stogodišnjice policijskog obrazovanja u Srbiji.