Pošta Srbije - Đorđević o neistinama na račun Pošte

20.9.2023.

Đorđević o neistinama na račun Pošte

"Mešajući pojmove investicije, operativni troškovi i tekuće održavanje, pojedine političke partije i mediji, kao i njihovi dokazani kvazianalitičari pokazuju svo svoje neznanje, iznoseći netačne i krajnje tendenciozne i neprofesionalne podatke o najvećoj srpskoj firmi, koja se na tržištu bori za prihod, možda i namerno, upravo da bi i neki od konkurenata (čiji su gle i oni vlasnici)  imali korist.

To se najviše vidi iz primedbe vezane za nabavku novih 800 paketomata i 95 električnih vozila, čijom nabavkom bi  Pošta postala neprikosnoveni lider na tržištu Srbije", rekao je danas v.d direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević.

Kako je dalje naveo: "Prećutkujući činjenicu da Pošta svake dve godine, kao i do sada, raspisuje tender za čišćenje i obezbeđenje, i prikrivanjem činjenice da se to upravo odnosi za dve godine i da se odnosi na 1.534 objekta ukupne površine oko 225.100 kvadratnih metara. Uzimajući u obzir da su nabrojane nabavke sadržane u Programu poslovanja, koji odobrava Vlada Republike Srbije svake godine, i takođe, da se nalazi u Planu javnih nabavki, a da je Pošta Srbije od mog dolaska na čelo Pošte donela odluku da nabavke veće od 8 miliona dinara pre objavljivanja moraju dobiti saglasnost Nadzornog odbora, gledajući obavezno njenu svrsishodnost i opravdanost, pojedinačno svake od tih nabavki".

Đorđević je posebno naglasio da je već treću godinu zaredom prihod Pošte Srbije pozitivan, te da je ove godine najbolji, od kada je on na čelu preduzeća.

- Za prvih osam meseci ove godine, neto prihod Pošte je 20,8 miliona evra, poslovni dobitak je 16 miliona evra, Pošta Srbije danas ne duguje ništa, nema kredite, a u bankama zajedno sa svojim zavisnim preduzećima ima 43 miliona evra i 17 miliona dolara, koji služe kao osiguranje za tekuću likvidnost.

Danas, dodaje Đorđević, Pošti se duguje više od 30 miliona evra.

- Plate isplaćujemo redovno, i nikome od dobavljača ne dugujemo ni dinara. U narednom periodu planiramo da nastavimo da budemo društveno-odgovorna kompanija, da brinemo o radnicima, da im povećavamo plate, nastavimo sa njihovim osiguranjem 24/7, i da im omogućimo kompletni zdravstveni pregled jednom godišnje. Takođe, treću godinu zaredom, pored povećanja plata, isplatićemo 13. platu, a takođe, državi Srbiji 15 miliona evra na ime dobiti. Toliko o lažima nekih političkih partija i njihovih medija koji svojim neistinama žele da što gore bude drugima, bude bolje njima. Oni ovakvim saopštenjima ustvari pokazuju svoju lažnu stranu - zaključio je Đorđević i dodao:

"Dok sam na čelu Pošte, mogu da obećam da će Pošta i dalje transparentno i na vreme objavljivati sve podatke o svom poslovanju, i to na sajtu Pošte, tako da građani uvek imaju uvid u naš rad uz svu odgovornost za tačnost tih podataka".