Pošta Srbije - Napad albanskih terorista na objekat pošte u Banjskoj

25.9.2023.

Napad albanskih terorista na objekat pošte u Banjskoj

JP „Pošta Srbije” obaveštava javnost, a pre svega korisnike usluga na teritoriji opštine Zvečan, selo Banjska, na Kosovu i Metohiji, da je u toku noći, 24. na 25. septembar 2023. godine, došlo do upada albanskih terorista u objekat pošte u Banjskoj, pričinjena je velika materijalna šteta, oštećena je imovina i ukradena oprema.

Albanski teroristi ovim vandalskim činom, ne samo da su doveli do toga da će privremeno biti obustavljeno pružanje poštanskih usluga u Banjskoj, nego su – inspirisani neodgovornom i opasnom politikom Aljbina Kurtija svesno i namerno nastavili sa zastrašivanjem i uništavanjem svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji - kao i otežavanjem nesmetanog kretanja, rada i svakodnevnog života svih onih koji se protive nerazumnoj politici privremenih organa vlasti u Prištini.

S obzirom da JP „Pošta Srbije” trenutno nije u mogućnosti, zbog blokade od strane naoružanih lica dugim cevima, da tačno utvrdi razmere pričinjene štete, javnost će biti naknadno obaveštena o tome kada će poslovnica pošte u Banjskoj otpočeti sa radom.