Pošta Srbije - Prvo mesto Premijer lige Beograda za Šah klub PTT

7.10.2023.

Prvo mesto Premijer lige Beograda za Šah klub PTT Beograd

Šahovski klub PTT Beograd osvojio je danas prvo mesto u Premijer ligi Beograda i plasirao se među 12 klubova Prve lige Srbije, najvišeg ranga takmičenja u našoj zemlji. Igrači koji su ostvarili ovaj uspeh su Zoran Mijailović, Goran Todorović, Mihajlo Stojanović, Goran Arsović, Zoran Arsović, Aleksandar Stanić, Zoran Krivokuća, Laslo Gonda i Sergej Grigorijants.

Premijer liga Beograda je ove godine obuhvatila 12 klubova, sa velikim brojem visoko rangiranih igrača iz Srbije i inostranstva. Po mišljenju stručne javnosti bila je najjača u prethodnih dvadeset godina. U veoma jakoj konkurenciji, Šahovski klub PTT Beograd ubedljivo je, bez poraza, osvojio prvo mesto, sa značajnom prednošću nad najbližim konkurentima, te će u Prvoj ligi Srbije sledeće godine zameniti Šahovski klub Crvena zvezda koji je ispao iz najelitnijeg takmičenja.

Jedan od najstarijih u Srbiji, Šahovski klub PTT Beograd, osnovan 1935. godine, ranije ove godine je uz veliku podršku Pošte Srbije i v.d. direktora Zorana Đorđevića, revitalizovao igranje šaha u Preduzeću, i uspostavio internu šahovsku ligu sa deset sekcija. Formirana je omladinska škola šaha za početnike, dok je u planu njeno širenje u radnim jedinicama širom zemlje.