Pošta Srbije - Pošte iz okruženja gosti na Balkanfili

12.10.2023.

Pošte iz okruženja gosti na Balkanfili

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević održao je danas odvojene sastanke sa najvišim predstavnicima poštanskih uprava iz regiona – „Pošta Srpske”, „Hrvatske pošte”, i „Hrvatske pošte Mostar”.

Teme sastanaka bile su nove mogućnosti za povezivanje i unapređenje ukupne saradnje i razmene poštanskih pošiljaka između poštanskih uprava u regionu, novi zajednički projekti i usluge, i dodatno saradnja u filatelističkoj delatnosti, u svetlu održavanja do sada najveće filatelističke izložbe u našoj zemlji, nakon više od 30 godina. Međunarodna filatelistička izložba BALKANFILA XIX, čiji su domaćini Savez filatelista Srbije i JP „Pošta Srbije”, a počasni pokrovitelj predsednik Republike Srbije, otvorena je danas u Domu Vojske Srbije u Beogradu, i traje do 14. oktobra.

Sa kolegama i direktorom „Pošta Srpske” Miladinom Radovićem, direktor Đorđević razgovarao je o mogućnostima podrške Pošte Srbije u sektoru logistike i nabavci mašina i nove opreme i predstavio rezultate projekta Poštin paketomat, kao i dalje planove, s obzirom na nedavno potpisano partnerstvo Pošte Srbije i kompanije ”DHL Express Srbija”. Dogovorena je savetodavna uloga Pošte Srbije u izgradnji poštansko-logističkog centra „Pošta Srpske” i podizanju kvaliteta usluga korišćenjem aplikacije, koja će omogućiti automatsko praćenje vozila, ali i adekvatno nagrađivanje zaposlenih, po učinku.