Pošta Srbije - Pošta Srbije domaćin Generalne skupštine Postevrope 2024.

19.10.2023.

Pošta Srbije domaćin Generalne skupštine Postevrope 2024.

Pošta Srbije izglasana je u Bratislavi za domaćina jubilarne 40. Generalne skupštine Postevrope – Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope, iz 53 evropske države. Ova važna manifestacija održaće se u Beogradu 2. novembra 2024. godine, sa čijom pripremom se intenzivno kreće već sad, a koja će dogodine okupiti veliki broj delegata iz cele Evrope, što će biti idealna prilika za razmenu ideja i iskustava u poštanskom sektoru.

Postevropa raspolaže mrežom od preko 175.000 prodajnih punktova i više od dva miliona zaposlenih i na dnevnom nivou povezuje preko 800 miliona ljudi, što govori o njenoj veličini i značaju u svetu poštanskih usluga.

Glavni cilj Postevrope je podrška razvoju poštanske industrije kroz implementaciju strateških projekata od značaja za javne operatore u Evropi. Ova organizacija, takođe, aktivno radi na podsticanju međusobne saradnje između članica i razvoju inovativnih rešenja u poštanskom sektoru.

Izbor Pošte Srbije za domaćina ovog važnog događaja priznanje je njenog statusa, kompetentnosti i uloge u evropskom poštanskom sektoru i prilika za našu zemlju da se predstavi u najboljem svetlu i učestvuje u razvoju i unapređenju poštanskih usluga u Evropi.