Pošta Srbije - Slanje knjiga po najboljoj ceni do sada

20.10.2023.

Slanje knjiga po najboljoj ceni do sada

Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga od 21. do 29. oktobra, Pošta Srbije predstavlja se drugi put zaredom, ovoga puta u saradnji sa Udruženjem književnika Srbije. Po do sada najpovoljnijoj ceni, 250 dinara po paketu/pošiljci, u specijalnoj ambalaži, Pošta će obezbediti jednostavno i pouzdano slanje knjiga sa Poštinog štanda u areni Hale 1 Beogradskog sajma, na bilo koju adresu u zemlji.

O specijalnoj promo sajamskoj ponudi i programu Pošte Srbije govorio je danas na Beogradskom sajmu v.d. direktor Zoran Đorđević.

„Pošta Srbije uvek je i na svakom mestu gde su naši građani i korisnici. Radujemo se interakciji sa njima i ponovnom susretu na 66. Sajmu knjiga. Pošta je ovoj prestižnoj manifestaciji i posetiocima želela da doprinese više nego povoljnom fiksnom cenom za slanje jednog paketa/pošiljke bilo gde u Srbiji, da bi svi posetioci dodatno mogli da uživaju u „prazniku knjige”. Izdavače, takođe, pozivamo da posete Poštin štand i upoznaju se sa posebnim pogodnostima za slanje pošiljaka iz njihovih internet trgovina preko Pošte”, rekao je Zoran Đorđević.

Đorđević je istakao saradnju Pošte i Udruženja književnika Srbije, koje će prvi put imati štand na Sajmu knjiga koji će podeliti sa Poštom, a posetiocima će zajednički ponuditi bogat i raznovrstan literarni i umetnički program. Između ostalog, dodao je, svetski poznata imena koja učestvuju na 60. Međunarodnim susretima pisaca u Beogradu, na Sajmu će predstaviti stvaralaštvo, potpisivati knjige i razgovarati sa čitaocima.

Iz programa izdvajamo: u organizaciji Udruženja književnika Srbije „Međunarodni susreti pisaca” u nedelju 22. oktobra u 12 časova; Književni matine – „Mladi dolaze”, „Književne novine”, „Izdavačka delatnost”, „Žene pisci”, i „Mali princ”, od ponedeljka 23. oktobra do petka 27. oktobra, u 16 časova; Promocija monografske studije100 godina PTT muzeja” u sredu 25. oktobra u 11 časova. Kreativne radionice o oslikavanju poštanske marke vodiće istaknuti umetnik i kreator poštanskih maraka Pošte Srbije Miroslav Nikolić, od 23. oktobra do 29. oktobra svakoga dana s početkom u 15 časova, dok će se dečje radionice „Poštanski satić” održavati od 12 do 14 časova svih dana Sajma.

U galerijskoj postavci biće izloženi Povelja cara Napoleona Bonaparte sa imperatorskim potpisom, Povelja Luja XIV sa kraljevskim zlatnim pečatom i potpisom vladara, posvete dobitnika Gonkurove nagrade, dve posvete Žaka Prevera novinaru Kosti Dimitrijeviću, Pisma kralja Milana Obrenovića sinu Aleksandru na francuskom jeziku, Pisaća mašina Desanke Maksimović, iz Legata Žarka Petrovića, i drugi vredni eksponati.

Program se odvija na Poštinom štandu, u areni Hale 1 Beogradskog sajma. Izlagači će, takođe, imati priliku da sa predstavnicima Pošte razgovaraju o saradnji pod povoljnijim uslovima u segmentu dostave knjiga kupcima u njihovim internet knjižarama.