Pošta Srbije - Važne poruke za zaposlene na sastanku direktora sa najboljim radnicima

24.10.2023.

Važne poruke za zaposlene na sastanku direktora sa najboljim radnicima

Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošte Srbije, odgovorio je na pitanja od interesa za sve zaposlene u Pošti prilikom današnje dodele priznanja „Najbolji radnik” za treći kvartal tekuće poslovne godine.

Direktor Đorđević predočio je aktivnosti koje poslovodstvo Pošte Srbije preduzima kako bi se u skladu sa ostvarenim dobrim poslovnim rezultatom poboljšao i materijalni položaj zaposlenih. Rekao je da će novim Pravilnikom o nagrađivanju biti uređeno ocenjivanje radnog učinka za sve zaposlene, i s tim u vezi obezbediti adekvatno upravljanje kadrovskim potencijalom, pojedinačno vrednovanje i nagrađivanje. Istakao je da će zarada iz dobiti za prethodnu poslovnu godinu koja je planirana i dogovorena, biti isplaćena zaposlenima odmah po dobijanju saglasnosti Ministarstva finansija.

„Zahvaljujući upravo vrednom i posvećenom radu naših zaposlenih, u ovoj godini prema dosadašnjim pokazateljima, zabeležićemo najbolji poslovni rezultat u poslednje tri godine. Ostvarili smo povećanje plata, nabavili novu opremu i vozila i napredovali u svim razvojnim oblastima. U narednom periodu, očekuje nas dalji rad na poboljšanju uslova rada.  Projektovano novo povećanje plata, i to značajno, očekuje nas već početkom godine, kao i po završetku procesa reorganizacije, kada budemo imali kompletnu sliku novog sistema”, rekao je Zoran Đorđević.

Dodao je da svi sastanci koje redovno održava sa menadžmentom, zaposlenima i sindikatima, imaju za cilj iznalaženje najboljih rešenja u otvorenom dijalogu.

„Nova organizacija i sistematizacija radnih mesta umnogome će poboljšati tržišnu poziciju naše kompanije, omogućiti kvalitetniji i fleksibilniji odgovor na nove zahteve tržišta, nove usluge i dalju modernizaciju, ali i ono što je podjednako važno i na čemu kontinuirano radimo – unapređenje položaja zaposlenih, povećanje zarada, razvoj i zadržavanje kvalitetnog kadra i dodatno nagrađivanje za postignute rezultate”, zaključio je direktor Đorđević.

Dobitnici priznanja za najbolje poštare su Marko Simonović, RJ „Zemun” (11070 Beograd 27), Nenad Kojić, RJ „Novi Sad” (21400 Bačka Palanka), Nenad Petrović, RRJ „Smederevo, Požarevac, Zaječar, Bor” (12208 Kostolac), i Slobodan Milisavljević, RJ „Beograd centar” (11050 Beograd 22). Dostavljač iz RJ „Zemun” (11077 Beograd 99) Aleksandar Lipovšek, pobednik je u kategoriji najbolji dostavljač/vozač.

Za najbolje šalterske radnike proglašeni su Kristina Paprić, RJ „Zemun” (11188 Beograd 67), Dragan Filipović, RJ „Niš” (18246 Ravna Dubrava), Svetlana Mališ, RRJ „Kragujevac, Jagodina, Kruševac” (37110 Kruševac), i Negica Radičević, RJ „Beograd centar” (11213 Padinska Skela).

Kao najbolji upravnici pošta nagrađeni su Željko Marković, RRJ „Subotica, Zrenjanin, Sombor, Kikinda” (23208 Elemir) i Nataša Sedlan, RJ „Zemun” (11185 Beograd 84).

Najbolji kontrolor/blagajnik je Milica Kolev, viši kontrolor u RJ „Zemun” (11198 Beograd 123). Dobitnik priznanja za najboljeg radnika u preradi poštanskih pošiljaka je Nemanja Knežević, iz RRJ „Smederevo, Požarevac, Zaječar, Bor” (12000 Požarevac).