Pošta Srbije - Sastanak direktora Pošte Srbije sa dostavljačima

25.10.2023.

Sastanak direktora Pošte Srbije sa dostavljačima

Direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, sastao se danas sa dostavljačima iz svih beogradskih radnih jedinica u cilju otvorene diskusije o ključnim temama od značaja za zaposlene u ovom sektoru.

Na sastanku je razgovarano o reorganizaciji Preduzeća i novoj sistematizaciji radnih mesta, koja će biti sprovedena u skladu sa dogovorima sa sindikatima, kako bi se osigurala pravičnost i transparentnost čitavog procesa.

Povodom pitanja isplate zarade iz dobiti, Đorđević je obavestio zaposlene da će isplata uslediti nakon odluke Vlade Republike Srbije koja se očekuje u narednim danima, kao i da se po pitanju povećanja zarade zaposlenih od januara naredne godine, takođe očekuje odluka Vlade Republike Srbije. 

Kao deo napora za motivaciju zaposlenih, najavljen je i novi pravilnik o nagrađivanju poštara, dostavljača i šalterskih radnika po učinku.

Đorđević je najavio i da će Pošta Srbije preduzeti korake kako bi zaštitila poslovanje i svoje zaposlene od nelojalne konkurencije na tržištu, i da će deo tog procesa biti i uređenje odnosa sa lokalnim samoupravama sa zahtevom za punu primenu Zakona o poštanskim uslugama.

Na kraju, direktor je zaključio da su srce sistema upravo dostavljači, poštari i šalterski radnici i da će njihova dobrobit i potrebe biti prioritet u svim budućim odlukama.