Pošta Srbije - Đorđević pozvao štrajkače da se vrate na posao

1.11.2023.

Đorđević pozvao štrajkače da se vrate na posao

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je danas radnike koji su obustavili rad da se vrate na posao i obećao da će oni koji su radili preko norme dobiti nagradu, a da štrajkači neće biti kažnjeni.

Đorđević je rekao da je Vlada Srbije odobrila isplatu 13. plate zaposlenima u Pošti koju su dobili svi i koja je iznosila do 89.000 dinara.

„Već duže vreme se radi na tome da plate budu najviše moguće, u skladu sa produktivnošću i efikasnošću rada. Probleme koje imamo treba zajednički da rešimo tako da to bude zamajac za povećanje prihoda preduzeća”, rekao je Đorđević.

Naveo je da je obustava rada najveća u Novom Sadu i delimično u Beogradu i da je razgovarao sa predstavnicima tri sindikata o iznalaženju rešenja. „Razgovarao sam sa grupama radnika i oni su se vratili na posao. Razgovarali smo i o najvećem problemu, a to su nepodeljena sudska pisma što nosi posledice. Dao sam obećanje da je najvažnije da se vrate na posao i da konkurencija ne zarađuje, već Pošta Srbije”, rekao je Đorđević.

Istakao je da nije dobro da se govori da cela Pošta protestuje i da za njega nije dobro ni kada jedan radnik protestuje, ali da „nije dobro da se panika širi i prikazuje većom nego što je”.

On je rekao da oni koji žele dobro preduzeću, ako se vrate na posao, neće trpeti represiju, ali da mora da se poštuje zakon koji kaže da tamo gde postoji kršenje i gde ne postoji minimalni proces rada mora da se uruče opomene.

„To nije nasilje, već poštovanje zakona i ako to ne sprovedem može mene neko da kazni”, rekao je Đorđević.