Pošta Srbije - Normalizacija poštanskog saobraćaja tokom vikenda i početkom nedelje

17.11.2023.

Normalizacija poštanskog saobraćaja tokom vikenda i početkom nedelje

Pošta Srbije izvinjava se svim građanima, partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki, a zahvaljuje radnicima na pokazanoj konstruktivnosti.

 

Javno preduzeće „Pošta Srbije ” obaveštava javnost da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu od danas funkcionišu i da će svoj rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene.

Potpuna normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može se očekivati početkom naredne nedelje. Ovo znači da građani Srbije, partneri i korisnici sve pošiljke mogu očekivati u svojim poštanskim sandučićima u narednim danima.

Takođe, raspisani su konkursi za poslove poštara i dostavljača u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu. Više o tome možete pronaći na sajtu Pošte Srbije.

Pošta Srbije ovim putem se izvinjava svim građanima partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki i svim ostalim posledicama koje je proizvela obustava rada dela radnika. Takođe, Pošta Srbije zahvaljuje svim sindikatima na konstruktivnosti pri dijalogu sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić, sa kojom je i potpisan sporazum o prestanku obustave rade. Prema tom sporazumu, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za 10% , a zatim za dodatnih 10% od 1. januara 2024. godine. To je kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21% u odnosu na njihovu trenutnu zaradu. Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od 10%. Svim radnicima, osim rukovodstvu, biće isplaćena jednokratna finansijska pomoć od 20.000 dinara do 25. novembra. Važno je istaći da će radnicima koji su se vratili na posao, a kojima su već isplaćene umanjene zarade zbog obustave rada, ta razlika biti nadoknađena uz sledeću platu, zajedno sa putnim troškovima.

Jedna od stavki sporazuma jeste i obavezan redovan šestomesečni dijalog sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije, kome će prisustvovati i predstavnici svih sindikata. Nadamo se da ćemo i na taj način, kroz učešće radnika u razgovorima, ovakve i slične situacije preduprediti u budućnosti. Verujemo da ćemo zajedničkim radom uspeti da dodatno poboljšavamo uslove i položaj svih zaposlenih u Pošti Srbije.