Pošta Srbije - Otvoren 41. PosTel simpozijum

28.11.2023.

Otvoren 41. PosTel simpozijum

Na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu danas je svečano otvoren 41. Simpozijum o novim tehnologijama u poštanskom i telekomunikacionom saobraćaju PosTel 2023. Učesnicima skupa obratio se v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, osvrnuvši se na značaj Pošte Srbije danas.

„Pošta Srbije ulaže i velike nade polaže u razvoj svojih digitalnih sposobnosti, pri čemu kvalitet uvek ostaje na prvom mestu, budući da je on ključni činilac za pretvaranje potencijala u rezultate. Ubrzano radimo na uslugama koje su odgovor na rast digitalnog tržišta, na e-komercu i omogućavanju poštansko-finansijskih usluga iz domova korisnika, ali i na unapređenju ekspres servisa koji prati rast privredne aktivnosti Srbije. Imajući u vidu potrebe korisnika i rast internet trgovine, Pošta je inicirala unapređenje i integraciju carinskog postupka, radi pojednostavljenja procedure i skraćivanja rokova uručenja, a vrlo smo blizu i rešenja problema praćenja pošiljaka iz Kine generisanih internet trgovinom“, rekao je Đorđević, dodavši da su ključne reči za aktivnosti Pošte Srbije i vreme pred njom automatizacija, digitalizacija i integracija.

Ovom prilikom izložio je i planove Pošte Srbije za naredni period i najavio projekte sa velikim poslovnim sistemima u domenu bankarskih i finansijskih usluga, osiguranja i savremenih IT servisa.

Simpozijum PosTel je tokom 41. godine uspešnog rada stekao visoku reputaciju i lidersku poziciju u naučno-stručnoj delatnosti, okupljajući veliki broj eminentnih stručnjaka iz oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja. U naredna dva dana, na Saobraćajnom fakultetu biće predstavljeni naučno-istraživački radovi iz oblasti poštanskog i telekomunikacionog saobraćaja i održane brojne naučno-stručne aktivnosti i tribine, kao i prezentacije kompanija i projektnih rešenja.