Pošta Srbije - Delegacija Postevrope u Beogradu: Pošta Srbije domaćin Generalne skupštine

31.1.2024.

Delegacija Postevrope u Beogradu: Pošta Srbije domaćin Generalne skupštine

Delegacija Postevrope, na čelu sa Generalnim sekretarom gospodinom Botonom Szebenijem, u radnoj je poseti Pošti Srbije radi priprema za jubilarnu 40. Generalnu skupštinu Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope – Postevropa, koja će se održati 16. i 17. oktobra u Beogradu ove godine.

Predstavnici Postevrope posetu su započeli sastancima sa direktorom Pošte Srbije Zoranom Đorđevićem i stručnim službama Pošte Srbije koja će ugostiti predstavnike čak 55 javnih poštanskih operatora iz 53 zemlje. Za domaćina Generalne skupštine i Biznis foruma Pošta Srbije i Beograd izabrani su jednoglasno, što predstavlja veliko priznanje kompetentnosti i uloge u evropskom poštanskom sektoru.

 

Postevropa danas je ključni igrač u evropskom poštanskom sektoru, sa preko 175.000 prodajnih punktova i više od dva miliona zaposlenih, koji svakodnevno povezuju preko 800 miliona ljudi, a glavni cilj ove asocijacije je podrška razvoju poštanske industrije kroz implementaciju strateških projekata od značaja za javne operatore u Evropi.

 

Ovaj događaj pružiće Pošti Srbije priliku da pokaže svoju posvećenost inovacijama i razvoju poštanskih usluga i prilika je za razmenu iskustava i jačanje međunarodne saradnje, što će doprineti jačanju pozicije Beograda i Srbije na evropskoj poslovnoj mapi.