Pošta Srbije - Najoštrija osuda povodom hapšenja radnika Pošte na Kosovu i Metohiji

3.2.2024.

Najoštrija osuda povodom hapšenja radnika Pošte na Kosovu i Metohiji

JP “Pošta Srbije” najoštrije osuđuje hapšenje svojih radnika na Kosovu i Metohiji od strane Kurtijeve policije. 

Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima.

 

Vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u našem Preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje. Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja.

 

Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja.

 

V.d. direktor JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu.