Pošta Srbije - Saradnja Pošta Srbije i Slovačke

1.3.2024.

Saradnja Pošta Srbije i Slovačke

Delegacija Pošte Srbije, na čelu sa direktorom Zoranom Đorđevićem, održala je danas u Bratislavi sastanak sa generalnim direktorom Slovačke pošte, Vladislavom Kupkom, na kojem je razgovarano o detaljima memoranduma o saradnji dve pošte koji će uskoro biti potpisan.

Tema razgovora bila je i inicijativa za zajedničko izdavanje prigodne poštanske marke, koja bi podržala kandidaturu Republike Srbije za upisivanje Kovačičkog naivnog slikarstva na UNESKO-vu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Tokom sastanka, delegacije su razmotrile konkretne korake koje će preduzeti kako bi realizovale ovu ideju, kao i moguće datume za objavljivanje poštanske marke. Istaknute su prednosti ovakve saradnje, kako u kulturnom, tako i u promociji međusobnog razumevanja i prijateljstva između Srbije i Slovačke.

Direktor Zoran Đorđević izrazio je zadovoljstvo zbog konstruktivnih razgovora i istakao posvećenost Pošte Srbije u realizaciji ove inicijative, koja će dodatno ojačati veze između dve zemlje.

Sastanak delegacija Pošte Srbije i Slovačke pošte u Bratislavi predstavlja važan korak ka unapređenju bilateralne saradnje u oblasti kulture i umetnosti, te će detalji daljih koraka biti saopšteni u narednom periodu.