Pošta Srbije - Predstavljena poštanska marka posvećena 100. godišnjici Radio Beograda

13.3.2024.

Predstavljena poštanska marka posvećena 100. godišnjici Radio Beograda

Poštanska marka posvećena stogodišnjici od osnivanja najstarijeg medija na Balkanu, predstavljena je u Kamenoj sali Radio Beograda. Na svečanosti su govorili ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Mihailo Jovanović, direktor Radio Beograda Milan Nedić i v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Radio Beograd danas proizvodi 168 sati programa dnevno, pored Prvog, Drugog, Trećeg programa i Dvestadvojke tu su i četiri tematska kanala na RTS planeti i na novoj platformi RTS zvuk.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihajlo Jovanović ističe da je veoma značajno da se na ovaj način povežu institucije.

„Danas je još jedan divan događaj, u nizu događaja kojim obeležavamo 100 godina Radio Beograda i prisećanja na tu 1924. godinu kada su prvi radio talasi krenuli sa predajnika u Rakovici“, rekao je ministar Jovanović naglasivši da je radio tokom svih ovih godina odoleo i modernijim medijima – televiziji i internetu.

Radio je, kako kaže, bio simbol naše kulture, našeg jezika, naše tradicije, simbol slobode govora, slobode izražavanja, povezivanja svih naših građana širom sveta.

„Želeo bih još jednom da čestitam svim zaposlenima i u Radio Beogradu, ali i zaposlenima u Pošti Srbije na jednoj briljantnoj poštanskoj marki kojom obeležavamo ovaj jubilej“, rekao je ministar Jovanović.

Čitava godina 2024. posvećena je velikom jubileju, očekuju nas i značajne manifestacije.

„Kruna obeležavanja će biti 1. oktobar, ali dotle ćemo imati niz manifestacija i niz institucija Vlade Republike Srbije će se uključiti u obeležavanje ovog stvarno izuzetno velikog jubileja“, najavio je ministar Jovanović.

Pošta Srbije i Radio Beograd organizovaće i izložbu koja nas očekuje na jesen u PTT muzeju, koja će biti posvećena počecima radiodifuzije.