Pošta Srbije - Pošta Srbije na rođendanu Instituta za veštačku inteligenciju

22.3.2024.

Pošta Srbije na rođendanu Instituta za veštačku inteligenciju

Institut za veštačku inteligenciju Srbije obeležio je tri godine uspešnog rada u Univerzitetskom kampusu u Novom Sadu. Skupu je prisustvovao Aleksandar Belić, direktor Radne jedinice „Novi Sad”, koji je domaćinima preneo čestitke v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića, kao i poruke o značaju i otvorenosti za saradnju sa sektorom inovacija.

Saradnja između Pošte Srbije i Instituta za veštačku inteligenciju tokom prethodnih godina obuhvatila je implementaciju AI tehnologija u poboljšanje logističkih procesa i unapređenje kvaliteta usluga. Projekti su obuhvatili rad na optimizaciji ruta, automatizaciji sortiranja pošiljki i razvoj inteligentnih sistema za predviđanje potreba klijenata, doprinevši transformaciji tradicionalne industrije, povećanju efikasnosti i zadovoljstva korisnika usluga.

Skup simboličnog naziva „Mi i Vi: Tri godine kasnije” okupio je ugledne goste iz sveta nauke, politike i biznisa. Prisutnima su se obratili v.d. direktora Institutaza veštačku inteligenciju, prof. dr Dubravko Ćulibrk, koji je ukazao na značajne momente i postignuća Instituta, i državni sekretar u Ministarstvu nauke, razvoja i inovacija prof. dr Miroslav Trajanović.